Технологиите имат голямо значение  в селското стопанство, като те са

...
Технологиите имат голямо значение  в селското стопанство, като те са
Коментари Харесай

Обменяме опит с Израел при управлението на водните ресурси

Технологиите имат огромно значение  в селското стопанство, като те са значими за ефикасното произвеждане на земеделска продукция. Това обявиха министърът на земеделието доктор Иван Иванов и Йорам Елрон - дипломат на Държавата Израел у нас след диалога си през днешния ден

Те са коментирали и опциите за взаимни начинания на България и Израел, измежду тях - обмяната на опит в региона на ръководството на водните запаси за аграрни цели и хидромелиорациите, както и в бранша на млекопроизводството.

Инициативите ще се извършват под формата на образования и семинари, на които израелски специалисти ще показват своя опит и експертиза в тези области.

Държавата Израел е значим и перспективен външнотърговски сътрудник на България. Двустранните търговско-икономически връзки имат дългогодишна история. А дейната замяна на визити сред двете страни е от огромно значение за разширението на двустранното съдействие в региона на стопанската система, вложенията, търговията и туризма.

През последните години

стокообменът сред България и Израел се развива динамично,

като се записват по-високи стойностни размери и диверсифициране на структурата, която обаче предстои на по-нататъшно усъвършенстване и обогатяване поради експортните благоприятни условия на двете страни, изясняват от икономическото министерство.

Според предварителните данни за десетте месеца на 2021 година двустранната търговия с Израел бележи нарастване от над 170% на годишна база до 392 млн. $. А той е  резултат на по-високия израелски импорт, който нараства с 330.5% по отношение на същия интервал на 2020 година. Заедно с това означаваме и 98.5% растеж в износа от България на годишна база. Това нарастване се дължи основно на доста повишаване при изнесената пшеница, царевица и пътнически коли, както и на нови стокови позиции в българския експорт - ечемик и останки от производството на нишесте.

Структурата на износа/вноса е прекомерно разнообразна, само че поради експортните благоприятни условия на двете страни, предстои на усъвършенстване и обогатяване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР